رسالت پژوهشکده : تلاش جهت ساماندهی پژوهش های زیست فن آوری پزشکی در راستای اولویت کشور
  • جمعه ۲۶ مرداد ۱۳۹۷
  • اجمعه ٦ ذی حجّه ١٤٣٩
  • Friday, August 17, 2018
صفحه اصلی اخبار دوره‌های آموزشی تحلیل و گزارش علمی اطلاعات عمومی مراکز تحقیقاتی پیوندها درباره ما تماس با ما  
کد مطلب :   2903 تاریخ انتشار: 
چهارشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۶
- 16:22 تاریخ آخرین ویرایش :
  1396/05/11
بازدید:   52  
 
ساخت زیست‌حسگر با دستکاری ژنتیکی مخمر نان
ساخت زیست‌حسگر با دستکاری ژنتیکی مخمر نان
پژوهشگران کانادایی با اصلاح ژن در نوعی مخمر نان، از آن به عنوان حسگر برای شناسایی قارچ‌ها و پاتوژن‌های مختلف استفاده کردند. این حسگر به صورت کاغذ ساخته شده و به راحتی با غوطه‌وری در محلول مورد نظر فرآیند شناسایی را انجام می‌دهد.

قارچ‌ها می‌توانند عامل تهدید کننده مواد غذایی و سلامت انسان باشند. بیش از یک میلیارد نفرد در سراسر جهان به بیماری‌های مربوط به قارچ مبتلا هستند و محصولات کشاورزی نظیر غلات نیز از گزند این آفت‌ها در امان نیستند.
اخیرا محققان حسگر ارزان قیمت و ساده‌ای ساخته‌اند که بی‌نیاز از تجهیزات پیچیده می‌تواند وجود قارچ را شناسایی کند. این ابزار می‌تواند جان میلیو‌ن‌ها نفر را در کشورهای درحال توسعه نجات دهد.
موریس بویسینتو، استاد رشته میکروبیولوژی و طراح این زیست‌حسگر در دانشگاه لاوا کنادا می‌گوید: « این دستگاه دارای عملکرد بسیار خوبی است
این گروه برای ساخت این حسگر از نوعی مخمر نان استفاده کردند که خود نوعی قارچ است. این قارچ در سطح سلولی خود دارای نوعی گیرنده بوده که می‌تواند فرمون‌های شریک خود را شناسایی کند. محققان این پروژه با تغییر این گیرنده آن را به گونه‌ای اصلاح کردند که بتواند مخمرها و قارچ‌هایی که برای سلامت انسان مضر هستند را شناسایی کرده و به آنها بچسبد. علاوه براصلاح ژن، آنها ژن‌های مختلف دیگری را نیز به این قارچ اضافه کردند تا به آن اجازه دهد رنگ و آنتی‌اکسیدان تولید کند. این گروه بعد از این کار اقدام به آزمایش این زیست‌حسگر روی نوعی سیب‌زمینی کردند تا C.albicans را در آن شناسایی کنند.
نتایج این پروژه در نشریه Science Advances منتشر شده است.
این گروه دریافتند که با استفاده از ژن‌های مختلف می‌توان این حسگر را به گونه‌ای تغییر داد که برای شناسایی دیگر گونه‌های پاتوژن مناسب شود. در این راستا محققان این حسگر را برای بیماری‌های مربوط به برنج، گندم و جو اصلاح کردند.
برای تسهیل کاربرد این فناوری، محققان آن را روی یک ورق کاغذ قرار دادند که به صورت غوطه‌وری می‌تواند در محلول مورد نظر به کار رود. این مخمرها می‌توانند در دمای اتاق به مدت 38 هفته زنده بمانند بنابراین این ورق‌های شناساگر را می‌توان مدت طولانی در آزمایشگاه نگه‌داری کرد.

منبع :

http://www.sciencemag.org/news/2017/06/how-scientists-are-combatting-deadly-fungus-baker-s-yeast

منبع : مرکز راهبری فناوری های همگرا
نویسنده خبر : مدیر پورتال
کلید واژه
 
اخبار مرتبط
پیشگیری از پیری با درمان چین و چروک سلول ها یک باکتری؛ کوچک‌ترین ضبط کننده داده! ارتش آمریکا گیاهان هوشمند می سازد تغییر DNA مسافران مریخ رشد بافت کبدی مهندسی شده بعد از پیوند درمان دیابت نوع یک با مهندسی جزایر پانکراسی در خارج از بدن کاربرد پلاکت‌های مهندسی شده در جلوگیری از رشد مجدد تومور سرطانی ساخت زیست حسگر درون سلولی با استفاده از پروتئین مهندسی شده دستکاری ژنتیکی برای رهایی از دیابت و چاقی رقابت 67 طرح مفهومی در چالش فناوری ساخت نانوحسگر زیستی درمان ۲ نوزاد مبتلا به سرطان با تغییر ژن مهندسی سلول های بنیادی برای کشتن HIV درمان هپاتیت B یک گام تا واقعیت طراحی ارگانیسم های زنده‌ از پایه با استفاده از نرم‌افزار زیست شناسی مصنوعی ژنوم کاملاً مصنوعی، در آستانه تولید ساخت سلول های بنیادی خونی از سلول های خود بیمار مایکروسافت اطلاعات را روی دی ان ای ذخیره می‌کند تولید سلول های بنیادی خودنوزایی کننده برای پیوند رشد ۱۰ درصدی بازار زیست‌حسگرهای کشت سلولی تا سال ۲۰۲۴ واکسن سلول های بنیادی برای افزایش پاسخ ایمنی و مهار تومورها در مدل های جانوری
ارسال نظر
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ما، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.

2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.

3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.

4.حداکثر کاراکتر مجاز جهت ارسال نظر 1000 کاراکتر می باشد.
نام:
ایمیل:
نظر:
 
کد امنیتی :
تولید مجدد